Quiz “De Schuuse Prestige”

Twee jaar na het succes van de eerste Schuuse-Prestige waren de verwachtingen hoog gespannen om te weten welke hersenspinsels de Ouderraad dit jaar weer in petto had. De inschrijvingen waren opgelopen tot 21 groepen van 4 personen die zaterdagavond 27 februari present tekenden in ‘salons De Wante’. Immers de vaste crew van OR-medewerkers had vrijdagavond met warmgele guirlandes, rode pomponnen en zacht gloeiende theelichtjes de parochiezaal omgetoverd in een gezellig quiz-salon.
Het startschot werd gegeven om 20.00u en de rondes ‘Bekende Dieren’ , ‘Onder de kerktoren’ en ‘1-2-3’ leverden al een eerste schifting onder de ploegen. Sommige groepjes begonnen na de eerste tussenstand al een beetje te zweven, niet duidelijk of het hoge verbruik van Enames daar iets mee te maken had . De rondes ‘Meisjes en wetenschap’ en ‘Our house’ was voor sommigen dan ook een ontnuchtering, voor anderen vergrootte het alleen maar de roes van de roem. In elk geval zorgen deze rondes zo nu en dan voor de nodige hilariteit in de zaal. En op dat elan ging het na de pauze door met de ‘Doe-ronde’ . De snoepjes van Bebijn werden zeer gesmaakt en leverden ondanks de moeilijkheid voor verschillende ploegen toch een 3 op 3 score.
Nu zat de sfeer er goed in en ondanks het feit dat de rondes ‘Taal’ en ‘Oerobouros’ door de meesten als “lastig” werden omschreven, klonken regelmatig uitbundige lachsalvo’s uit de zaal. Bij de ronde ‘actua’ was voor de meesten de strijd reeds gestreden en bleek de ronde ‘R.I.P.’ letterlijk de finale doodsteek .
Nog even nagelbijtend de puntenberekening afwachten en de eindrangschikking werd bekend gemaakt. Met een score van 59 punten werd ‘De Clan’ de rode lantaarndrager. Maar met een “tractatie aan den toog” als troostprijs konden onze quizmasters de pijn van het verlies wat verzachten . De eropvolgende groepen behaalden scores die stapsgewijze opliepen tot 85 punten . De podiumplaatsen werden echter weggekaapt door ‘MMAF’ met 87 punten op de 3de plaats, ‘De Matsmannekes’ met 89 punten op de 2de plaats en tenslotte de verdiende 1ste plaats voor ‘Zullezitters light’ met een score van 92 op een totaal van 130 punten.
Knap denkwerk en een dikke proficiat aan alle deelnemers !

Geplaatst in Ouderraad Schorisse.