Ouderraad Schorisse

Onze ouderraad bestaat uit een aantal ouders die de school een warm hart toedragen en die plezier beleven door samen op een actieve manier, maar elk naar eigen mogelijkheden, de handen uit de mouwen te steken.

De ouderraad bestaat uit volgende leden:

  • Emilie Cuvelier (voorzitter) (mama van Axelle en Camille)
  • Liselot Vermeulen (voorzitter) (mama van Marthe, Hanna en Arthur)
  • Stefanie Tsoumpoulis (voorzitter) (mama van Basiel en Celeste)
  • Goedroen De Maeseneire (secretaris/penningmeester) (mama van Jules)
  • Geert De Lathauwer (papa van Margot en Anouk)
  • Emmy De Clercq (mama van Noor en Niel)
  • Isabelle De Smet (mama van Annelie en Lieze)
  • Evelyn Velghe (mama van Renaud, Juline en Aline)
  • Kimberly Vergucht (mama van Nona en Lia)

ouderraad.dewanteschorisse@scholensgvla.be

Er zijn ook een aantal freelance-medewerkers waar we beroep op kunnen doen als er meer handen nodig zijn.

Je kan ons volgen op facebook: www.facebook.com/gvbschorisse


activiteiten

We organiseren elk jaar enkele activiteiten om geld in het bakje te krijgen, zodat we de school financieel kunnen ondersteunen bij noodzakelijke projecten, of om een extraatje te voorzien voor onze kinderen. We proberen hierbij niet enkel bij de ouders van kinderen van onze school aan te kloppen, maar vissen bewust in een grotere vijver.
De voorbije jaren hebben we zo volgende activiteiten georganiseerd: ontbijtpakket op vaderdag ; rommelmarkt in Maarke ;Quiz ‘de Schuuse-prestige’ ; snoepjestombola ; winter-BBQ ’Schuuse Tuupe’ ; …

Anderzijds sponsoren en/of verzorgen we ook enkele leuke of gezonde momenten voor de kinderen: vb. tutti-frutti ; gezond ontbijt in februari ; ijsjes op het einde van het schooljaar ; een pannenkoek met chocomelk tijdens de musical ; buskosten voor de schoolreizen, ; …

De voorbije jaren kochten we o.a. fluovestjes, fluo-mannetjes aan de schoolpoort en speelgoed voor op de speelplaats aan.
Goede contacten met de gemeente resulteerden o.a. in een zebrapad bovenaan de Essestraat.


pedagogisch project

We onderschrijven volledig de filosofie van de school, de directie en het lerarenkorps. Zij zijn in deze de professionals. Wij ondersteunen wel waar onze hulp gevraagd wordt, in de mate van het mogelijke.

Onze ouderraad is geen spreekbuis van ouders naar leerkrachten of omgekeerd.
We staan volledig achter een directe en open communicatie naar en met de leerkrachten, en indien nodig de directie.
Wie zijn weg niet vindt, willen we graag helpen door te wijzen aan welke deur kan aangeklopt worden.

We volgen uiteraard het reilen en zeilen van de school op de voet. Het zijn tenslotte onze kinderen waarvan we hopen dat ze als fijne jonge mensen met de nodige bagage de school verlaten na het zesde leerjaar. We zijn blij te merken dat de directie en de leerkrachten steeds open staan voor onze constructieve voorstellen en suggesties.

engagement

Zoals reeds aangegeven trachten wij een helpende hand voor de school te combineren met eigen vreugde en plezier. Niets blijft duren als het van moeten is. We maken zelfs graag wat tijd vrij om met ons groepje bommels te lopen.
Niemand van ons kan bij élke activiteit aanwezig zijn. Iedereen bepaalt volledig vrij wanneer hij of zij er bij kan zijn.

Met de kernleden komen we verspreid over het jaar een 6-tal keren bijeen. Samen bereiden we onze activiteiten voor, al dan niet voortbouwend op voorstellen van een kleiner werkgroepje, of op de ervaringen van de voorbije jaren. Op de activiteit zelf wordt onze equipe versterkt door verschillende freelance leden.

Heb je interesse om ook aan te sluiten ?
Iedereen is welkom ! Samen bereiken we meer.
Het enige engagement dat we verwachten is dat we op je kunnen rekenen wanneer je je voor iets opgegeven hebt.