Schuuse Tuupe

Op zaterdagavond 19 december werd ons kerkplein te Schuuse weer even de ontmoetingsplaats voor alle vrienden van De Wante. Ook al is het nog maar de tweede jaargang, het lijkt al een traditie. ’s Namiddags waren alle OR leden present om de tenten te plaatsen en toonde Peter V. zich van zijn creatiefste kant door met een paar houten paletten enkele hippe bartafeltjes in elkaar te knutselen. Onder toezicht van onze deco-Griet werd het geheel omgetoverd in een gezellige Kerstomgeving. Alles stond nog maar pas op z’n plaats of de eerste nieuwsgierigen begonnen al binnen te druppelen.
Door het tragische ongeval in Etikhove werd beslist om het kerstoptreden van de Koninklijke Fanfare De Bijenkorf te verhuizen naar Schorisse. Het werd een mooie opener van een gezellige avond rond het vuur. Verschillende kerstbiertjes konden gedegusteerd worden en als de kleine honger begon te knagen, had ons vrolijke bakduo Bart & Isabelle daar met frietjes en worsten wel een oplossing voor . Door de toestroom van mensen werd het stilaan drummen rond de toog en het bier vloeide dan ook rijkelijk. Ondertussen werden de kinderen ingewijd in de goochelkunstjes van een heuse tovenaar. Het was al tegen 3.00u als de laatste ‘plakkers’ huiswaarts keerden en we moe maar tevreden alles weer konden afbreken . We kijken terug op een fijne avond waarmee we de vriendschapsbanden weer eens konden aanhalen in ons gezellige dorpje Schuuse

.

Geplaatst in Ouderraad Schorisse.