Ouderraad Schorisse

Onze ouderraad bestaat uit een aantal ouders die de school een warm hart toedragen en die plezier beleven door samen op een actieve manier, maar elk naar eigen mogelijkheden, de handen uit de mouwen te steken.

De ouderraad bestaat uit volgende leden:

 • Stéphanie Dhaeyer (voorzitter) (mama van Léon)
 • Liselot Vermeulen (secretaris) (mama van Marthe, Hanna en Arthur)
 • Emilie Cuvelier (mama van Axelle en Camille)
 • Stefanie Tsoumpoulis (mama van Basiel en Celeste)
 • Evelyn Velghe (mama van Renaud, Juline en Aline)
 • Sophie Cornelis (mama van Aline en Arthur)
 • Julie Souris (mama van Estelle en Léontine)
 • Leen Niemegeerts (mama van Casper)
 • Philippe Cousaert (papa van Thibault, Charlotte en Benoit)

ouderraad.dewanteschorisse@scholensgvla.be

Uiteraard is iedereen welkom! Onze oproep naar helpende handen plaatsen wij steeds op de social media.

Je kan ons volgen op facebook www.facebook.com/gvbschorisse en Instagram: ouderraad.vbs.de.wante!


Activiteiten

We organiseren elk jaar enkele activiteiten om geld in het bakje te krijgen, zodat we de school financieel kunnen ondersteunen bij noodzakelijke projecten, of om een extraatje te voorzien voor onze kinderen. We proberen hierbij niet enkel bij de ouders van kinderen van onze school aan te kloppen, maar vissen bewust in een grotere vijver.
De voorbije jaren hebben we zo volgende activiteiten georganiseerd: ontbijtpakket op vaderdag ; rommelmarkt in Maarke ;Quiz ‘de Schuuse-prestige’ ; snoepjestombola ; winter-BBQ ’Schuuse Tuupe’ ; …

Anderzijds sponsoren en/of verzorgen we ook enkele leuke of gezonde momenten voor de kinderen: vb. Oog voor Lekkers ; gezond ontbijt in februari ; ijsjes op het einde van het schooljaar ; een pannenkoek met chocomelk tijdens de musical ; buskosten voor de schoolreizen, ; …

De voorbije jaren kochten we o.a. fluovestjes, fluo-mannetjes aan de schoolpoort en speelgoed voor op de speelplaats aan.
Goede contacten met de gemeente resulteerden o.a. in een zebrapad bovenaan de Essestraat.


Pedagogisch project

We onderschrijven volledig de filosofie van de school, de directie en het lerarenkorps. Zij zijn in deze de professionals. Wij ondersteunen wel waar onze hulp gevraagd wordt, in de mate van het mogelijke.

Onze ouderraad is geen spreekbuis van ouders naar leerkrachten of omgekeerd.
We staan volledig achter een directe en open communicatie naar en met de leerkrachten, en indien nodig de directie.
Wie zijn weg niet vindt, willen we graag helpen door te wijzen aan welke deur kan aangeklopt worden.

We volgen uiteraard het reilen en zeilen van de school op de voet. Het zijn tenslotte onze kinderen waarvan we hopen dat ze als fijne jonge mensen met de nodige bagage de school verlaten na het zesde leerjaar. We zijn blij te merken dat de directie en de leerkrachten steeds open staan voor onze constructieve voorstellen en suggesties.

Engagement

Zoals reeds aangegeven trachten wij een helpende hand voor de school te combineren met eigen vreugde en plezier. Niets blijft duren als het van moeten is. Zo maken we onze bijeenkomsten gezellig met een hapje en een drankje. Eind juni komen we samen met onze gezinnen om het schooljaar af te sluiten.
Niemand van ons kan bij élke activiteit aanwezig zijn. Iedereen bepaalt volledig vrij wanneer hij of zij er bij kan zijn.

Daarom organiseren we verschillende werkgroepen, die de grote activiteiten samen plannen en organiseren. Je kiest zelf van welke werkgroep(en) je deel wenst uit te maken. Op die manier kan je jouw engagement perfect afstemmen op je beschikbare tijd en het zo klein of zo groot maken als je zelf wil.

Een overzicht:

 • Werkgroep Kerstmarkt met vrij podium (december 2021) Samen uitwerken van een leuke kerstbijeenkomst. Deze samen voorbereiden, uitvoeren en afsluiten. Er zal telkens in shifts van 1,5 uur gewerkt worden
 • Werkgroep De Wante Fresh (januari 2022) Pakketten met soepgroenten: samen deze pakketjes maken en verdelen in de school.
 • Werkgroep Moederdag – verkoop van bloemen/planten/verse kruiden (mei 2022) Samen klaarzetten van bestelde artikelen en deze verdelen in/rond de school.
 • Werkgroep Vaderdag – ontbijtpakketten (juni 2022) Samen pakketten klaarmaken en deze verdelen in/rond de school.
 • Werkgroep Oog voor Lekkers (elke woensdag) Wekelijks schillen/snijden van fruit.
 • Kerngroep Ouderraad (schooljaar 2021-2022) Brainstormen rond het jaarthema, activiteiten uitwerken en een all-round helpende hand zijn.

Met de kernleden komen we verspreid over het jaar een 4-tal keren bijeen. Samen bereiden we onze activiteiten voor, al dan niet voortbouwend op voorstellen, of op de ervaringen van de voorbije jaren. Op de activiteit zelf kan onze equipe versterkt worden door heel wat helpende handen.

Heb je interesse om ook aan te sluiten ?
Iedereen is welkom ! Samen bereiken we meer.