Dubbelslag rommelmarkt + vaderdagontbijt

Op 11 juni was het voor onze ouderraad alweer  een topdag voor de dubbele activiteit: rommelmarkt Maarke en het vaderdagontbijt.

Reeds de namiddag voordien werd alles in gereedheid gebracht voor de ontbijtpaketten , terwijl enkele andere ouders druk in de weer waren om de tenten op te slaan aan de Kokerelle in Maarke . Ook de koelwagen werd gestart om alle dranken vooraf te koelen (niet onbelangrijk met de weersvoorspelling van zondag in het vooruitzicht!).

Zondagochtend bij het krieken van de dag (5.00u !) was het al aardig druk in Maarke. En onder het motto “ochtendstond geeft goud in de mond” konden er zelfs al om 6.00u kooplustigen gespot worden, trolley’s en winkelkarretjes achter zich aan rollend …

Ondertussen was het ook in Schorisse een af- en aangeloop met ontbijtzakjes , de luxe-paketten voor 2 personen voorzien van fris gekoelde Cava waren ook dit jaar zeer in trek. Ook waren de lekkere snoepzakjes van onze huis-sponsor  Bebijn alweer een mooi extraatje.

De doorsnee rommelmarkt-bezoeker wandelde pas een paar uur later langs de antique – en andere rariteiten om een bod te doen op al dat fraais , al dan niet ernstig J

Ook onze drankstandjes werden druk bezocht. Het weer was dit jaar nog een extra argument  om rijkelijk de glaasjes Cava of de blonde Ename te laten vloeien. Als je dan ook nog eens kan genieten van de rustige natuurlijke omgeving waarin onze rommelmarkt plaatsvindt dan kan de dag niet meer stuk. Toen ’s middags de  barbeque aangestoken werd, werden de temperaturen stilaan tropisch.  En ’s namiddags was het daarenboven nog eens groot jolijt met de kinderactiviteiten op het schoolfeest van ’t schooltje “De Kleine Reus”.

Het was met een (heel) moe maar tevreden gevoel dat de helpers ’s avonds naar huis reden. De vele positieve reacties die we kregen van de bezoekers (‘ gezelligste rommelmarkt van de streek’) zijn een hart onder de riem om er volgend jaar weer tegen aan te gaan.

Geplaatst in Ouderraad Schorisse.