Verkeersdorp Horebeke

Dinsdag werden we verwacht in het verkeersdorp te Horebeke. Enkele pijnlijke verkeerspunten uit het leven van een 12-jarige werden hier onder de loep genomen. Van het begrip ‘dode hoek’ had iedereen wel al eens gehoord. Maar door effectief op die hoge zetel te gaan zitten, werd het al snel duidelijk dat niet alles zichtbaar is voor de chauffeur… Een wijze levensles!

Verder kregen we een spoedcursus EHBO. De techniek van het reanimeren werd ons aangeleerd en daarna was het oefenen GEBLAZEN.. weliswaar op een daarvoor voorziene pop 😉

Tot slot werden heel wat tips gegeven over het blussen van een brand(je) thuis. Met een blusdeken in de buurt kan het zijn dat ’t brandje niet lang duurt! Een levensbelangrijke investering voor in huis.. Een verwittigd man … 😉

Kortom deze voormiddag zat vol levensnoodzakelijke informatie die moeilijk in boekjes te vatten was.

 

Geplaatst in 5L Schorisse, 6L Schorisse.